Proč pít Aloe Vera gel

Nejrůznější vědecké týmy i samostatní badatelé z oborů biologie, medicíny a kosmetiky se již mnoho let věnují výzkumu souvislostí mezi složením Aloe Vera a jeho účinky na náš organismus. V současné době jsou čím dál častěji publikovány pozoruhodné až překvapující výsledky, dokazující, že Aloe není pouze nenápadná subtropická rostlina.

Aloe Vera gel je přírodní koktejl enzymů, vitamínů, aminokyselin, mucinózních polysacharidů (mukopolysacharidů), minerálů, bioflavonoidů a dalších látek, který svou šíří a účinností přesahuje všechny známé léky produkované farmaceutickým průmyslem. Ne nadarmo se proto o ní říká Aloe je rostlina, kterou zasadil Bůh.

Díky ojedinělému a komplexnímu složení Aloe Vera gelu, který obsahuje kolem 200 hodnotných a biologicky aktivních látek je to úžasná přírodní továrna a zásobárna látek s léčivými a harmonizujícími účinky, které spolu působí v tzv. synergii a jejich léčebný efekt se tak násobí. Důležitý je zejména fakt, že všechny bioaktivní látky jsou v Aloe Vera gelu ve vzájemně vyváženém a optimálním poměru.

Účinky Aloe Vera

Díky širokému spektrum účinných látek v gelu můžeme účinky Aloe Vera rozdělit do několika skupin:

  • stimulace a harmonizace imunitního systému
  • výrazné zlepšení prokrvení tkání díky roztažení cév a kapilár
  • detoxikace organismu
  • vyčištění střev
  • protizánětlivé účinky
  • normalizace hladiny krevního cukru (glykemie)
  • antioxidační a volné radikály likvidující účinek
  • antibakteriální účinky (proti bakteriím)
  • antivirové účinky (proti virům)
  • antimykotický účinek (fungicidní, protiplísňové)
  • antiamébový účinek (proti prvokům)

Zásadní význam má kvalita Aloe Vera gelu

Kvalita suroviny. Existuje několik set druhů Aloe Vera. Nejvyšší obsahy bioaktivních látek byly prokázány v odrůdě Aloe Vera Barbadensis Miller. Pokud se k výrobě gelu použijí listy Aloe nezralé, mladé, nevyvinuté, poškozené nebo pěstované v nevhodných podmínkách (zemina, zálivka, sluneční svit), zapomeňte na kvalitu. Takový gel Vám neuškodí, ale má-li mít léčivé účinky, museli byste ho vypít mnohonásobné množství ve srovnání s vysoce kvalitním gelem. Proto se vždy zajímejte nejen o cenu, ale hlavně o co nejpřísnější certifikaci (např. SGS Institut Fresenius).

Technologie zpracování. Celá řada bioaktivních látek jsou velké a složité molekuly (např. bílkoviny) nebo makromolekuly sacharidů (až 9000 molekul monosacharidů). Každá nešetrná nebo zbytečná technologická operace v sobě nese riziko rozštěpení velkých molekul na menší, tedy vznik jiných látek, které mají úplně jiné vlastnosti a samozřejmě i účinky, než měla látka původní. Příkladem může být pasterizace, běžná v potravinářství, ale naprosto nevhodná u Aloe a potravinových doplňků typu Colostrum (kravské mlezivo).